Samenwerking

Muziekopleidingen in de gehele gemeente Zuidplas zijn sinds 1 september 2012 ondergebracht bij de Stichting MOZ-Art.
Website: www.moz-art-zuidplas.nl


Open-podium concerten in Zuidplas worden georganiseerd met deelnemers uit de gemeente en uit kringen van de muziekavonden van De Zeven Muzen, Moordrecht Klassiek, Kamermuziek aan den IJssel en het Zuidplas MuziekFestival.


Bij Moordrecht Klassiek kun je in een stijlvolle zaal, met een concertvleugel, een optreden verzorgen. Niveau: aangenaam om naar te luisteren. Duur: ongeveer 12 tot 15 minuten, in kleine bezetting. Twee avonden per jaar, meestal in maart en november. De eerstvolgende uitvoering zal plaatsvinden op zaterdag 14 november 2015 (jong-talent concert).

Website:
www.moordrechtklassiek.nl
Aanmelden:
Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spam bots, u heeft Javascript nodig om het te bekijken


Kamermuziek a/d IJssel in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een avond per jaar, meestal op de derde zaterdag in januari. De eerstvolgende uitvoering zal plaatsvinden op zaterdag 21 januari 2017.
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spam bots, u heeft Javascript nodig om het te bekijken


Een keer per jaar vindt het Zuidplas MuziekFestival (ZMF) plaats, een groot muzikaal gebeuren met een Korenmiddag, een Orkestenavond en een Klassiek Concert voor solisten en, bij voorkeur, voor kleine ensembles. Deelnemers komen uit de gemeente Zuidplas of volgen lessen bij MOZ-Art.
Website: http://zuidplasmuziekfestival.nl
E-mail: Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spam bots, u heeft Javascript nodig om het te bekijken


Onze activiteiten op het gebied van literatuur en poëzie maken een samenwerking met 
Bibliotheek De Groene Venen
vanzelfsprekend.
www.bibliotheekdegroenevenen.nl


De Stichting Beeldende Kunst Zuidplas (SBKZ) heeft, naast de organisatie van Pinkst'Art, een programma van kunstlezingen in Nieuwerkerk aan den IJssel. Afstemming en wederzijds informeren over kunstlezingen en museumbezoek wordt gerealiseerd.


Ook op de volgende website is informatie te vinden over activiteiten op het gebied van muziek, cultuur en creativiteit in de gemeente Zuidplas
http://www.dorpshuis.nl


SNOOT!
in Zevenhuizen is de populaire tegenhanger van de klassiekgerichte amateur-muziekavonden. SNOOT! (Stars Not Only On Television) is een open podium voor zangers en zangeressen, bandjes (pop, hardrock, funk, bigband et cetera), goochelaars, cabaretiers, stand-up comedians, dansers en danseressen (popdance, breakdance, streetdance, et cetera), d-jays, v-jays en presentatoren.


De volgende (10e) editie van SNOOT! zal plaatsvinden op 18 april 2015 in Theater Swanla, Zevenhuizen.

De audities zijn op maandag 16 en dinsdag 17 februari 2015; de inschrijving sluit op zaterdag 24 januari 2015.
Voor meer informatie: www.snootopenpodium.nl of 0180-631913.
Muziekopleidingen in het populaire genre worden verzorgd door Popschool The Fox, onderdeel van Vereniging Hotel Vos. Er zijn lessen in zang, gitaar en toetsen.
Website: http://hotelvos.nl
E-mail: Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spam bots, u heeft Javascript nodig om het te bekijken


VAKiR,
 opgericht op 12 oktober 1988, is een zelfstandige vereniging voor elke amateur-instrumentalist of -vocalist uit Rotterdam of omgeving, die het leuk vindt om samen met anderen, in wisselende samenstelling, op eigen niveau muziek te maken.
De vereniging stelt zich ten doel de kamermuziekbeoefening door amateurmusici en het niveau daarvan te bevorderen, onder meer door
- ensembles van leden te formeren;

- workshops, ledenconcerten en optredens te organiseren;

- samenspelmogelijkheden in wisselende samenstelling te bieden;

- presentaties van de leden aan elkaar en aan het publiek mogelijk te maken.

www.vakir.nl


De Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle is op 12 december 1984 opgericht.
Het werkgebied van de stichting omvat de voormalige gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle met de kernen Oud Verlaat, Moerkapelle en Zevenhuizen. Website: www.oudzevenhuizenmoerkapelle.nl
De stichting wordt beheerd door een aantal bestuursleden en heeft momenteel ongeveer 900 donateurs. De stichting is daarmee één van de grootste oudheidkundige organisaties in de regio, zeker waar het om de plattelandsgemeenten gaat.


Steps on Stage is de naam van de nieuwe stichting waar kinderen musicallessen in dans, zang en toneel kunnen volgen.
Het afgelopen jaar werd er gewerkt aan twee musicals: De kleine Prins en The Wave.
We bereiden ons nu voor op de producties van Icarus en Peter Pan.
Website: www.stepsonstage.nl
E-mail: Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spam bots, u heeft Javascript nodig om het te bekijkenUkkepuk-concerten zijn een initiatief van muziekpedagoge Margré van Gestel. Nul- tot vierjarigen maken kennis met live muziek.

Website: http://www.ukkepuk-concerten.com
E-mail: Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spam bots, u heeft Javascript nodig om het te bekijken